de religie van de Islam wat u moet weten

de religie van de Islam wat u moet weten

Szaudarábia: Bedouin: arabische handelaren, kameel – en paardenfokkerij, nomadische levensstijl, uitgevoerd op een Caravan reis mentém belangrijke nederzettingen werden gevormd. E. g.: Mekka, Medina  De stammen voortdurend met elkaar in oorlog zijn voor water, oasis gebieden, kuddes.

5 eenvoudige commando ‘ s van de Koran

5 eenvoudige commando ' s van de KoranMohamed: Jonge kameel bestuurder en ondernemer. Tijdens zijn reizen ontmoette hij de christelijke en joodse religie.  het landschap van nieuwe doctrines. Al snel geconfronteerd met het Mekka voor de leiders van rijke kooplieden. 622. Mohammed van mekka gedwongen uit van het jaar. Medina uitvoeren. Dit Mohamed wordt uitgevoerd: hijra. Dit is de arabische zomertijd begint.

Volgens de traditie de schrijver persoonlijk God, die Mohammed door de bemiddelaar gelekt naar de mensen.
5 eenvoudige opdracht

1. Allah is de enige god en Mohammed is zijn profeet.
2. Dagelijks ötszöri bidden richting Mekka ( rituele wassing, maar het is gewoon symbolische)
3. Verplichte liefdadigheid distributie aan de armen.
4. Ramada maandelijkse vasten compliance: van zonsopgang tot zonsondergang is het verboden om te eten en te drinken (28 dagen)
5. Elke gelovige op zijn minst eens een onderkomen voor pelgrims naar de heilige stad Mekka.

Aanvullende minder belangrijke eisen. E. g.: varkensvlees en alcohol consumptie van een verbod. Belangrijk jihad, de heilige oorlog. De jihad, volgens moslims, is een plicht van hun geloof te verspreiden door alle middelen, met geweld. De jihad bombardement van het paradijs. (Het is net als het gewone, alledaagse wereld, gewoon over van alles, er is geen tekort.)

De Islam unified eerder strijdende arabische stammen, en binnen een korte tijd grote gebieden die ze bezet is. (Perzië, Syrië, Tunesië), Martell, Charles gestopt met de arabieren in 732 Poatiers op. Na mohammed ‘ s dood, de residentie nam de macht. Residentie: autoritaire heersers, alle het land van de kalief en werd het eigendom van de dienst landgoederen gegeven aan de mensen op elk moment terug en wierp hen.

De islamitische regel verankerd door de oprichting van de arabische staat, die is byzantijnse patroon werden georganiseerd. De residentie despoot automatische controle die ze geworden. Deze sterke centrale macht. De landen zijn gratis en een deel slaaf teelt. Bloeiende handel, ontwikkelde het ambacht. De uitgestrekte gebieden die ze niet konden houden. Ten eerste, de extreme bereiken ze af te breken en te leven op zijn eigen. Binnenkort, de interne gebieden, ook brak. 10. eeuw in Europa in de richting van een nieuwe golf in om de aanval van de arabieren, voornamelijk op de zee. Al snel waren ze terug vechten.

De islamitische religie, twee takken: Shi ‘ en som

De islamitische religie, twee takken: Shi ' en somDe islamitische godsdienst, twee takken ontwikkeld: de shi ‘ a en de som. Tussen de twee dogmatische verschillen. De uitgaven voor de meer concurrentie, meer radicale tak. Het arabisch heeft een krachtige rol van de tussenpersoon: E. g. Arabische cijfers van India

Het priesterschap ‘ s reactie: De wereld overheersing van het priesterschap voor ze waren een bedreiging voor de ketters. De ketter leiders manier van leven, effectieve uitdrukking af te leiden van de mensen uit de kerk. In hun ogen de zaligheid hebt geen toegang tot de kerk door ceremonies, maar ook de juiste levensstijl van af hing en het niet nodig de kerk bemiddeling Van~n en de mensen. De katholieke priesters en monniken mislukt, lege kerken. De kerk van de perceptie van elke ketter elkárhozikàeretnekség verspreid door het remmen van de zielen gered kunnen worden. Ketters geëxcommuniceerd, de meest gevaarlijke kruistochten tegen gelanceerd, alle van hen die ze wilden roeien. Werking van de inquisitie: de ketters de opsporing en veroordeling van de gemeente tot bítóság door, maar de wereldlijke macht om u te helpen.

Bedelmonnik bestellingen: De bestaande szerztetesrendek inertie van het pausdom, een andere bewerking is toegestaan. Hun activiteiten centrum van de sluiting in plaats van de openbare prediking. De armen leefden, trouw aan hun duidelijke taal. St. Franciscus van Assisi de franciscaanse broeders, of minderbroeders-oprichter. De domonkosok (St. Dominic) is een fundamenteel principe van eigendom, blote voeten prediken zoals Jezus. Zowel aan het verhogen van de kerkelijke autoriteit, zij leerden, werd opgeheven en genezen. Domonkosok: leiderschap in de wetenschap, dat de controle van de inquisitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *